Show newer

DNS ändringen verkar ha gått igenom nu, men jag lyckas fortfarande inte ansluta till externa hemservrar. Jag felsöker.

Visa tråd

Jag hade glömt att peka om DNS-posten för basdomänen till den nya servern, jag pekade bara om matrix.basdomän :l Den är ändrad men det tar ett tag innan den uppdateras hos alla. Tills dess så fungerar inte federering.

Visa tråd

Vi har för närvarande tekniska problem med vår Matrix server, vilket gör så att det inte går att prata med externa servrar (federering är sönder).

En fix kommer förhoppningsvis på onsdag förmiddag. Beklagar detta

Och nu är instansen flyttad till en ny server också (samma prestanda som Matrix servern) :) 🎉

Nu har jag flyttat vår server till en ny server med bättre prestanda, vilket betyder att den förhoppningsvis kommer att klara av fler användare, och saker kommer att ladda snabbare.

Från 3 GB RAM till 8, och från 100 GB lagring till 250! :D

Andreas boostad

Google has suspended Element (@matrix) from the Play Store for "Sexual Content and Profanity". Basically same story as with Subway Tooter a while back. Element is to Matrix as Chrome is to the web. Curiously, Chrome is still on the Play Store.

Äntligen klar :D

Den tog alldeles för lång tid att göra färdig. Har haft för mycket annat att göra, men hade äntligen lust att sätta mig ner och göra färdigt den, cirka två veckor efter jag påbörjade målningen.

Använda Capri23autos foto från Pixabay som referens. Hur jag gjorde den hittar du på min hemsida. (Första målningen på denna Mastodon-instansen, wooo!)

Jag fick äntligen tid att sätta upp backuper till servrarna. Nu sköts allt automatiskt, där backuper körs dagligen och sparas på en separat server, allt krypterat och inkrementellt för att spara utrymme :)

Tog några timmar, men nu har jag översatt och skrivit om Användarvillkoren samt Integritetspolicyn. Fixade också lite småsaker med loggan/header bilden (se bild), så nu det viktigaste fixat med vår Mastodon instans! :)

Jag vill skapa en maskot med, men det får bli någon annan dag.

mastodon.hovkluster.se/terms

Andreas boostad

Om du inte visste det så har vi en chatt på matrix.hovkluster.eu, alt. element.hovkluster.eu i webbläsaren (notera .eu, inte .se).

E2E kryptering som standard, servrar i Sverige, Jitsi Meet och mycket mer, välkommen! :)

Äntligen! Vi har nu vår egen Mastodon server :D

Jag kommer att övervaka efter fel och andra problem i några dagar tills jag ser att allting funkar som det ska.

Andreass val:

Mastodon Hovkluster

En svensk Mastodon instans med fokus på konst och ridsport, men självklart är alla välkomna :)